Sega maränger - grundrecept

Maränger, lemoncurd, jordgubbar

Publicerat:

Tillagningstid:

Perfekt grundrecept för att göra dina egna maränger. Krispiga utanpå och sega inuti.

Ingredienser

5 - 7portioner

  • 2dl
    äggvita (ca 6 st.)
  • ½tsk
    vitvinsvinäger
  • 4dl
    strösocker

Så lagar du

1. Vispa vitor, vinäger och socker i en bunke över vattenbad tills smeten är 65 grader.

2. Vispa sedan smeten tills den kallnat och blivit riktigt tjock. Det tar cirka 10 minuter i maskin/elvisp.

3. Sätt ugnen på 150 grader.

4. Vänd ner valfri smaksättning (om du vill att marängen ska smaka något, till exempel polka) och klicka ut smeten på bakplåtspapper.

5. Sänk ugnsvärmen till 100 grader och grädda cirka 1 timme. Ju större maränger du gör, desto längre tid tar de att grädda. När marängerna lätt släpper från pappret är de klara.

Servera med bär och vispad grädde så har du en god, lyxig marängbakelse. En perfekt sommardessert som går bra att förbereda till många eller att ha på lut om du får spontangäster.

Dela det här receptet med dina vänner!