Sej på majs- och potatisbädd med mangosalsa
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 4stsejfiléer
- 4-6stpotatisar
- 2stmajskolvar
- 1stgul lök
- 2klyfta(or)vitlök
- 1mskmatolja
- 2msksmör
- ½dlvatten eller vitt vin
- salt och peppar
Så lagar du
1. Häll olja i en ugnsfast form. Skala och skiva lök och lägg i formen. Tvätta och finstrimla potatisen. Skär av majskornen från kolven och blanda ner majs och potatis i formen. Hacka vitlök och lägg över potatisen.
2. Häll på vatten eller vin. Smaksätt med salt och peppar och klicka ut smöret. In i ugnen på 175 grader. Efter 20-30 min tas formen ut och fiskfiléerna läggs på. Om filéerna är frysta måste de tinas innan. Salta och peppra filéerna och sätt in i ugnen igen i ytterligare ca 15 min.
3. Toppa med mangosalsa och eventuellt färska örter innan servering.