Sej på majs- och potatisbädd med mangosalsa

Sej på majs- och potatisbädd med mangosalsa

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    sejfiléer
  • 4-6st
    potatisar
  • 2st
    majskolvar
  • 1st
    gul lök
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 1msk
    matolja
  • 2msk
    smör
  • ½dl
    vatten eller vitt vin
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Häll olja i en ugnsfast form. Skala och skiva lök och lägg i formen. Tvätta och finstrimla potatisen. Skär av majskornen från kolven och blanda ner majs och potatis i formen. Hacka vitlök och lägg över potatisen.

2. Häll på vatten eller vin. Smaksätt med salt och peppar och klicka ut smöret. In i ugnen på 175 grader. Efter 20-30 min tas formen ut och fiskfiléerna läggs på. Om filéerna är frysta måste de tinas innan. Salta och peppra filéerna och sätt in i ugnen igen i ytterligare ca 15 min.

3. Toppa med mangosalsa och eventuellt färska örter innan servering.

Dela det här receptet med dina vänner!