Seljanka - rysk fisksoppa

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g
    laxfilé, skinn- och benfri, eller 500 g av grytbitar av fisk t ex lax, gös, marulk, hälleflundra
  • 2
    gula lökar
  • 2-3
    morötter
  • 1
    palsternacka
  • 4
    medelstora saltgurkor
  • 2-3 msk
    olja
  • 2 msk
    tomatpuré
  • 2
    lagerblad
  • 4-5
    hela svartpepparkorn
  • 2
    fiskbuljongtärningar
  • 1 liter
    vatten
  • 10
    gröna oliver
  • 10
    svarta oliver
  • 2 msk
    kapris
  • 1 dl
    syltlök på burk
  • 2 msk
    kaprisspad

Till servering

  • citronskivor
  • 1 dl
    strimlad salladslök
  • créme fraiche

Så lagar du