Semifreddo med punsch och varm kolasås

Semifreddo med punsch och varm kolasås

Ingredienser

4portioner

  • 2dl
    maränger
  • 250g
    ricottaost
  • 450g
    mascarponeost
  • 3msk
    florsocker
  • 2msk
    punsch
  • skal och saft från 1 apelsin

Kolasås:

  • 2dl
    grädde
  • 1dl
    socker
  • 1dl
    ljus sirap
  • 2msk
    smör
  • 1/2st
    färsk ananas till servering

Så lagar du

Den här rätten går bra att förbereda dagen innan den skall serveras.

Dagen innan

Krossa marängerna grovt och blanda med ricottaost, mascarponeost, florsocker, punsch samt rivet apelsinskal och -saft. Rör försiktigt, så inte osten får en för lös konsistens.

Lägg i portionsformar och jämna till ytan. Ställ in i frysen dagen innan, eller i minst 2-3 timmar.

Serveringsdagen

Ta ut semifreddon ur frysen och ställ i kylen i ca 10-15 minuter innan servering.

Blanda alla ingredienserna till kolasåsen i en kastrull, koka i ca 15 minuter. Såsen ska få en seg och rinnig konsistens.

Skala och kärna ur ananasen. Skiva den tunt. Lägg 5-6 skivor ananas omlott på varje assiett.

Stjälp upp en semifreddo på varje tallrik. Doppa formarna i lite varmt vatten så lossnar de lättare. Lägg en ananasskiva på toppen och avsluta med att slå över lite av den varma kolasåsen.

Dela det här receptet med dina vänner!