Semlor

Tid:

Publicerat:

Tid:

Ett av våra mest klassiska bakverk, här i Annas bästa klassiska variant.

Ingredienser

16 portioner

Vetedeg

  • 25 g
    jäst för söta degar
  • 200 g
    mjölk (2 dl)
  • 240 g
    vetemjöl (ca 4 dl)
  • 80 g
    strösocker
  • ½ msk
    kardemumma (grovmalen)
  • 180 g
    vetemjöl (ca 3 dl)
  • ½ tsk
    salt
  • 80 g
    smör (rumstempererat)
  • 1 st
    ägg

Mandelfyllning

  • 400 g
    mandelmassa
  • 50 g
    hackad, rostad mandel
  • 2 tsk
    vaniljsocker
  • 80 g
    mjölk (ca ¾ dl)
  • 1 msk
    mandel likör

Dessutom

  • 500 g
    grädde (5 dl)
  • florsocker

Så lagar du