Sesammajonnäs

Sesammajonnäs

Publicerat:

Tillagningstid:

En smaksatt majonnäs lyfter nästan vilken vardagsrätt som helst! Här en asiatisk variant som passar till fisk och kycklingrätter. Kom ihåg att alla ingredienser ska vara rumstempererade när du börjar.

Ingredienser

  • 2st
    äggulor
  • 1tsk
    vitvinsvinäger
  • ½tsk
    salt
  • tsk
    fransk senap
  • 2 ½dl
    olja, t.ex solrosolja eller annan olja med neutral smak
  • 1-2tsk
    rostad sesamolja
  • 3msk
    rostade sesamfrön

Så lagar du

1. Vispa ihop äggulor, vinäger, salt och senap.

2. Häll i oljan droppvis och fortsätt vispa tills all olja är nedvispad i majonnäsen.

3. Blanda ner sesamoljan och rostade sesamfrön.

Dela det här receptet med dina vänner!