Sev puri

Sev puri

Publicerat:

Tillagningstid:

Sött, salt, hetta, mjukt och hårt. Här får alla smaker och texturer plats.

Ingredienser

4portioner

  • 5-6
    papdis (platta kex)
  • 1
    stor kokt potatis, skalad och hackad
  • 2msk
    mynta- och korianderchutney
  • 2msk
    tamarind- och dadelchutney
  • 1tsk
    röd chilichutney (valfritt)
  • 2
    koppar puffat ris
  • ½-¾
    kopp kokt mungbönor
  • 1
    medelstor tomat, finhackad
  • 1
    liten lök, finhackad
  • 1tsk
    rostat kumminpulver
  • 1tsk
    chaat masala
  • ½tsk
    röd chilipulver
  • ¼
    kopp hackad koriander
  • ¼-½
    kopp sev (veteströssel)
  • 2msk
    rostade jordnötter
  • 1tsk
    citronsaft
  • svart salt

Så lagar du

1 kopp = 250 ml.

1. Lägg papdis på en tallrik.

2. Fyll på med finhackad, kokt potatis.

3. Tillsätt ca ¼ tsk tamarind och chutneys på varje kex.

4. Strö över kumminpulver, salt, rött chilipulver och de övriga ingredienserna.

5. Strö finhackad lök över och även generöst med sev.

6. Avsluta med finhackad koriander.

Dela det här receptet med dina vänner!