Sev puri
Publicerat:
2016-09-08Tillagningstid:
Sött, salt, hetta, mjukt och hårt. Här får alla smaker och texturer plats.
Ingredienser
4portioner
- 5-6papdis (platta kex)
- 1stor kokt potatis, skalad och hackad
- 2mskmynta- och korianderchutney
- 2msktamarind- och dadelchutney
- 1tskröd chilichutney (valfritt)
- 2koppar puffat ris
- ½-¾kopp kokt mungbönor
- 1medelstor tomat, finhackad
- 1liten lök, finhackad
- 1tskrostat kumminpulver
- 1tskchaat masala
- ½tskröd chilipulver
- ¼kopp hackad koriander
- ¼-½kopp sev (veteströssel)
- 2mskrostade jordnötter
- 1tskcitronsaft
- svart salt
Så lagar du
1 kopp = 250 ml.
1. Lägg papdis på en tallrik.
2. Fyll på med finhackad, kokt potatis.
3. Tillsätt ca ¼ tsk tamarind och chutneys på varje kex.
4. Strö över kumminpulver, salt, rött chilipulver och de övriga ingredienserna.
5. Strö finhackad lök över och även generöst med sev.
6. Avsluta med finhackad koriander.