Sex sorters sill

Tillagningstid:

Inlagd sill med selleri och enbär

Publicerat:

Tillagningstid:

Kryddad sill för svenska högtider. Som traditionen bjuder serverar familjen Löwander dessa sillar på smörgåsbordet i sommarrestaurang på Gällnö.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 kg
    inläggningssill
  • Glasburkar med lock som rymmer ca 3–4 dl

Klassisk 1-2-3-lag

  • 2 dl
    ättika (12 %)
  • 4 dl
    socker
  • 6 dl
    vatten

Smaksättningar

  • 3 msk
    färsk ingefära, skalad, fint skivad
  • 1 st
    citron, skivad och delad i 4 kvartar
  • 4 cl
    gin
  • 2 dl
    lag

Äppelsill med purjo och selleri

  • 0,5 dl
    rött äpple, skivat och delad i 4 kvartar
  • 0,5 dl
    purjolök, fint skivad
  • 0,5 dl
    stjälkselleri, fint skivad
  • 2 dl
    lag

Kryddsill med rödlök och dill

  • 0,5 dl
    rödlök, skivad
  • 0,5 dl
    dill, hackad
  • 2 st
    lagerblad, i bitar
  • 1 tsk
    kryddpepparkorn, hela
  • 2 dl
    lag

Fänkålsill med apelsin och stjärnanis

  • 0,5 dl
    fänkål, tunt skivad
  • 1 st
    apelsin, skivad och delad i 4 kvartar
  • 4 st
    stjärnanis
  • 2 dl
    lag

Äppelsill med ingefära och rosépeppar

  • 0,5 dl
    syrligt äpple, skivat och delad i 4 kvartar
  • 2 msk
    fint skivad ingefära
  • 2 tsk
    rosépepparkorn, hälften grovt mortlade, resten hela
  • 2 dl
    lag

Sill i dill med gin och enbär

  • 0,5 dl
    dill, hackad
  • 20 st
    enbär
  • 2 krm
    dillfrön
  • 4 cl
    gin
  • 2 dl
    lag

Så lagar du