Shakshuka - grönsaksgryta med ägg

Tid:

maträtten på fat

Tid:

En riktig vintervärmare. Den här grytan är god, prisvärd och snabblagad, dessutom ett perfekt sätt att använda upp rester. Om man vill ha lite rökt smak så kryddar man med rökt paprikapulver. Grunden är en ratatouille som går utmärkt att frysa in innan man tillsätter äggen.

Ingredienser

4 portioner

  • 4
    ägg
  • 2 st
    röda lökar, hackade
  • 800 g
    blandade grönsaker och bönor. Välj dina favoriter, t.ex. squash, aubergine, spenat, paprika, morötter i bitar eller rivna.
  • 2
    burkar hela tomater (eller krossade)
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 2 msk
    persilja, hackad
  • salt, svartpeppar
  • olja till stekning

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg