Shakshuka

Shakshuka.

Publicerat:

Tillagningstid:

Shakshuka är en lätt, men ändå rejäl, nordafrikansk rätt med rötter från Tunisien. Äggen som pocheras i den doftande tomatsåsen är den perfekta brunchrätten!

Ingredienser

5portioner

  • 1msk
    matolja
  • 1
    medelstor gul lök, hackad
  • 1
    medelstor röd paprika, hackad
  • 3
    vitlöksklyftor, hackade
  • 1burk(ar)
    krossade tomater (400 g)
  • 1tsk
    malen kummin
  • 1tsk
    paprikapulver
  • ½tsk
    röd chilipulver
  • ½tsk
    salt
  • ev vatten till spädning
  • 5
    medelstora ägg

Så lagar du

  1. Börja med hetta upp matoljan i en stekpanna. Fräs alla kryddor i matoljan.
  2. Tillsätt, vitlök, gul lök och paprika till kryddorna och låt allt fräsa i ca 2 min.
  3. Tillsätt tomaterna och låt allt nu koka ihop i ca 6 min. Salta och smaka av.
  4. Knäck i äggen, ett i taget, till tomat- och paprikaragun.
  5. Lägg på ett lock och låt allt koka varsamt i ca 5 min eller tills äggen blir fasta men fortfarande är rinniga i konsistens. Salta och peppra.
  6. Servera direkt i stekpannan.

Dela det här receptet med dina vänner!