Shaksuka – afrikansk grönsaksgryta

Tid:

Shaksuka är i en kastrull  som är toppad med några skivor kalamataoliver och hackade koriander samt en träsked i den.

Tid:

Den här grytan är fantastisk: snabb och enkel att tillaga, räcker för många och är dessutom väldigt god. I receptet ingår ägg, men de kan naturligtvis utelämnas. Receptet är inskickat av Markku Nurminen.

Ingredienser

6 portioner

  • 3
    morötter
  • 1
    gul lök
  • 4 klyfta(or)
    vitlök
  • 2
    paprikor, röd och gul
  • 2 msk
    olivolja
  • 3 msk
    tomatpuré
  • 400 g
    tomater, krossade
  • 2 dl
    linser, röda eller gröna
  • 1 msk
    harissa, efter smak
  • 200 g
    kikärter, blötlagda och kokta
  • salt och peppar
  • 6
    ägg, ekologiska
  • 1
    handfull kalamataoliver
  • färsk koriander

Så lagar du