Sichuanräkor med soja- och chilidipp

Sichuanräkor med soja- och chilidipp

Ingredienser

4portioner

  • ½tsk
    sichuanpeppar, hela
  • 2tsk
    five-spice powder (kinesisk krydda)
  • 40st
    jätteräkor (ASC-märka), skalade
  • 1tsk
    solrosolja
  • salt

Dipp

  • 5msk
    mirin (risvinäger)
  • 4msk
    mörk soja
  • 1tsk
    råsocker/farinsocker
  • 1st
    röd chili, finhackad
  • 1st
    grön chili, finhackad

Till garnering

  • 1st
    liten salladslök
  • 1st
    liten röd chili

Så lagar du

1. Skär långa strimlor av salladslöken, på längdriktningen. Gör detsamma med chilin (till garnering). Lägg i var sin skål med vatten och sätt i frysen en stund.

2. Blanda alla dippingredienserna. Välj med eller utan chilifröna för varierad hetta.

3. Mortla sichuanpeppar med lite flingsalt. Rosta tillsammans med five-spice powder i en torr stekpanna 1-2 minuter på medelvärme.

4. Vänd räkorna i kryddblandningen och woka i olja på hög värme ca 2 minuter.

5. Ta ut löken och chilin ur frysen och häll av isvattnet. Sprid ut över räkorna och servera med dippen.

Dela det här receptet med dina vänner!