Siklöja a la plancha

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Siklöja är en underutnyttjad råvara som har fantastiskt mycket att erbjuda. Tillagningstekniken ”a la plancha” är väldigt vanlig runt Medelhavet med andra småfiskar och passar perfekt för en sådan här liten, delikat råvara. Servera med potatiscréme, bakad purjolök, gurksallad och löjrom.

Ingredienser

4 portioner

  • 20 st
    siklöjor, urtagna
  • 100 g
    Kalixlöjrom
  • 1 st
    purjolök
  • 50 g
    smör
  • salt och peppar

Gurksallad

  • 1 st
    stängel av stjälkselleri
  • 5 cm
    gurka
  • 1 st
    schalottenlök
  • 1 kvist(ar)
    persilja
  • 1 st
    dillvippa
  • 1 st
    grön chili
  • 1 msk
    sherryvinäger
  • salt och peppar

Potatiscrème

  • 700 g
    mandelpotatis
  • 50 g
    smör
  • 1 dl
    mjölk
  • 4 msk
    gräddfil
  • salt
  • vitpeppar

Så lagar du