Siksoppa med zero waste

Tillagningstid:

Siksoppa med zero waste.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ät hela fisken! Fenor, fjäll och ben har så mycket god smak som vi annars går miste om. Alla de olika delarna av fisken kan frysas in och tillredas senare.

Ingredienser

4 portioner

Sotad sikfilé

  • 4
    sikfiléer
  • 2 msk
    socker
  • 1 msk
    salt

Vitlöksmajonnäs på sikskinn

  • 2
    sikskinn
  • 1
    ägg
  • 2 tsk
    dijonsenap
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • ½
    citron, skal och juice
  • 3 dl
    matolja
  • 1 nypa(or)
    chiliflakes
  • salt och svartpeppar

Mörkrostad buljong

  • 2
    sikhuvuden
  • 2
    ryggben från sik
  • fenor
  • 3
    morötter
  • 2
    majrovor
  • 2
    palsternackor
  • liter
    vatten
  • 200 g
    mjölksyrad kål
  • 2
    tomater
  • 2 msk
    soja
  • 10
    svartpepparkorn

Kryddiga sikfjäll

  • 1 dl
    fiskfjäll
  • 1 msk
    fänkålsfrö
  • salt

Så lagar du