Sill i kapprock

Mat i skålar

Ingredienser

4portioner

  • 4 st
    sillfiléer
  • 8 st
    fasta kokta potatisar
  • 2 st
    gula lökar, tunt skivade
  • 2msk
    finhackad dill
  • 1msk
    finhackad gräslök
  • 50g
    normalsaltat smör
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 4 ark
    smörpapper
  • olja till stekning
  • 1 st
    uppvispat ägg till pensling

Så lagar du

1. Koka potatisen i saltat vatten med skalet på. När kalla, skala och skiva tunt. Stek den skivade löken i smöret tills den är mjuk men ej fått stekyta.

2. Gör smörpappersarken, de skall vara ovala så att man kan göra ett snyggt paket!

3. Fördela ½ av potatisen på arken, mitt på. Lägg en urvattnad sillfilé på varje, salta och peppra försiktigt. Fördela sedan löken på varje sillfilé, strö över dill och gräslök, samt sist resten av potatisen. Salta och peppra lite försiktigt.

4. Pensla kanterna på smörpappret med det uppvispade ägget Vik och vecka ihop smörpappret så att det blir absolut tätt.

5. Värm en gjutjärnspanna med olja, lägg i sillpaketen och kör i ugn 200 grader ca 12 min.

 

Dela det här receptet med dina vänner!