Sill med lime och ingefära

Sill med lime och ingefära.

Ingredienser

8portioner

Lag

  • 1dl
    ättikssprit 12%
  • 2dl
    strösocker
  • 3dl
    vatten
  • 1
    röd chili
  • 1msk
    svartpeppar, hel
  • 2tsk
    fänkålsfrö

Övrigt

  • 2
    lime, rivet skal
  • 1
    röd lök
  • ½
    purjolök
  • 10cm
    färsk ingefära
  • 2burk(ar)
    inläggningssill

Så lagar du

1. Koka upp samtliga ingredienser till lag, låt svalna, tillsätt limeskal.

2. Ansa och skär lök och ingefära i tunna skivor, ingefäran går även bra att skära i fina strimlor.

3. Häll av och skölj sillen, skär i ca 2 cm breda bitar på snedden.

4. Varva sill, lök och ingefära i burkar. häll på lag.

5. Låt stå i kylen minst 1 dygn men gärna 2 dygn så smakerna hinner utvecklas.

Tips

Receptet går bra att halvera.

Dela det här receptet med dina vänner!