Sjömansbiff med skockor, pepparrot och crisp

Tid:

Sjömansbiff med skockor, pepparrot och crisp

Tid:

En husmansklassiker i lite uppgraderad form där jordärtskockor, pepparrotscreme och crisp ger ny kick; perfekt mat att göra i stora satser och ha klar för festen. Har du inte en ugnsfast gryta går det förstås bra att koka den på spisen också.

Ingredienser

5–6 portioner

  • 500 g
    fast potatis
  • 500 g
    jordärtskockor
  • 800 g
    utskuren biff i bit
  • 200 g
    rimmat sidfläsk i skivor
  • 2
    gula lökar
  • smör till stekning
  • 1 tsk
    hel kryddpeppar
  • 1 tsk
    hel vitpeppar
  • ca 1 tsk
    salt
  • 2 msk
    vetemjöl
  • 6
    lagerblad
  • 33 cl
    ljus lageröl
  • 5 dl
    köttbuljong av tärning eller koncentrerad fond

Pepparrotscrème

  • 2 dl
    crème fraiche
  • ca 2 msk
    finriven färsk pepparrot
  • några korn salt

Servering

  • smulade chips, gärna rotfruktschips

Så lagar du