Skaldjur från Bretagne

Publicerat:

Ingredienser

4 portioner

  • Senapsmajonnäs, 8 pers
  • 2
    äggulor
  • 2 msk
    dijonsenap
  • 2 dl
    majs- eller rapsolja
  • 1 krm
    salt
  • Schalottenvinägrett, 6 pers
  • 1 dl
    rödvinsvinäger
  • 2 msk
    finhackad schalottenlök
  • Vinkokta musslor, 2-4 pers
  • 1 kg
    blåmusslor med skal
  • 2 dl
    torrt, vitt vin
  • 1 msk
    schalottenlök
  • Musseltartar, 8 pers
  • sats(er)
    vinkokta musslor (se recept) eller en stor burk musslor
  • 1 msk
    finhackad schalottenlök
  • 3 msk
    senapsmajonnäs (se recept)
  • 1 krm
    salt
  • Till garnering:
  • Färsk körvel

Så lagar du