Skaldjur i buljong med smörbrynt blomkålscrème

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Mästerkocken Anders Röberg har inspirerat till denna ljuvligt lyxiga förrätt där det mesta går att bereda i förväg. Det brynta smöret lyfter blomkålen mot nyårshimlen.

Ingredienser

4 portioner

  • 2 st
    kokta humrar
  • 4 st
    stora pilgrimsmusslor, eller 8 små
  • smör till stekning
  • salt & nymalen vitpeppar

Skaldjursbuljong

  • skalen från humrarna
  • 1
    gul lök
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • 1
    morot
  • 75 g
    rotselleri
  • 1 tsk
    timjan
  • 1 st
    lagerblad
  • 2 msk
    tomatpuré
  • 2 msk
    smör till stekning
  • 3 dl
    torrt vitt vin
  • 8-10
    vitpepparkorn
  • ca 1 liter
    vatten

Blomkålscrème

  • 400 g
    blomkål, ansad
  • 100 g
    smör
  • salt & nymalen vitpeppar

Till servering

  • klippt kryddkrasse

Så lagar du