Skaldjursbuffé

Tid:

Publicerat:

Tid:

En skaldjursplateau, eller ”Fruit de Mer”, kan innehålla skaldjur från alla delar av världen. Kokta, råa, gratinerade, det mesta funkar bra! Beroende på hur många sorter man vill servera får man också beräkna lagom mängd. Till Amanda Ooms lunchbjudning i Stjärnorna på slottet bjöds det på detta recept.

Ingredienser

Kokta skaldjur

  • 125 g
    färska räkor/person
  • 3 st
    nykokta kräftor/person
  • ½ st
    hummer/person
  • 2 msk
    salt/liter vatten
  • dill eller krondill

Kokta blåmusslor

  • 1 kg
    färska blåmusslor med skal
  • 2 st
    gula lökar, hackade
  • 2 klyfta(or)
    vitlök, pressade
  • 3 msk
    olja
  • 5 dl
    torrt vitt vin
  • 2 msk
    hackad persilja
  • salt och nymalen vitpeppar

Så lagar du