Skånsk senap

Skånsk senap

Ingredienser

  • 3/4dl
    gula senapsfrön
  • 1/2dl
    bruna senapsfrön
  • 1 1/2dl
    vatten
  • 1msk
    fint riven pepparrot
  • 1tsk
    fint riven ingefära
  • 1tsk
    salt
  • 3msk
    vitvinsvinäger
  • 3msk
    honung
  • 1/2dl
    solrosolja

Så lagar du

1. Lägg fröna i kallt vatten och koka upp.

2. Mixa med stavmixer i 3-4 minuter.

3. Tillsätt pepparrot och ingefära och mixa snabbt.

4. Häll i salt, vinäger, honung och olja. Mixa senapen till jämn konsistens.

5. Häll på steriliserad burk. Låt senapen stå och mogna i några dagar innan du äter den. Senapen håller i flera månader i kyl.

Dela det här receptet med dina vänner!