Skånsk tempura med kewpiemajonnäs
Publicerat:
2020-11-02Japanerna fullständigt älskar Kewpie-majonnäs. Kanske deras motsvarighet till svenskens ketchup. Här serveras den tillsammans med friterad fänkål, lök och sparris.
Ingredienser
2–4 portioner
- 1fänkål
- 1lök
- 1 knippa(or)späd sparris
- 2 dltempurasmet
- 1-2 dlkewpie-majonnäs
- frityrolja
Tempurasmet
- 1 mskmajsstärkelse
- 1 tskbakpulver
- 2 dlvetemjöl
- mineralvatten
Kewpie-majonnäs
- 2äggulor
- 3 mskmaltvinäger
- 1 mskdijonsenap
- ½ klyfta(or)vitlök
- 2 msksvensk dashi (se separat recept)
- 2-3 dlmatolja
- salt
Så lagar du
Tempurasmet
Blanda alla torra ingredienser först. Rör ner bubbelvatten till trögflytande smet.
Fritering
1. Skär fänkål och lök i tjocka strimlor, dela sparris på hälften längs med och skär i stavar.
2. Doppa i smeten så det täcker. Fritera i 180 c frityrolja. Lyft och krydda med lite salt.
3. Servera med kewpie-majonnäs.
Kewpie-majonnäs
1. Mixa äggula med alger, vinäger, vitlök och senap.
2. Tillsätt olja i tunnstråle till trögflytande majonnäs. Salta efter smak.