Skånsk tempura med kewpiemajonnäs

Skånsk tempura med kewpiemajonnäs.

Publicerat:

Japanerna fullständigt älskar Kewpie-majonnäs. Kanske deras motsvarighet till svenskens ketchup. Här serveras den tillsammans med friterad fänkål, lök och sparris.

Ingredienser

2–4 portioner

  • 1
    fänkål
  • 1
    lök
  • 1 knippa(or)
    späd sparris
  • 2 dl
    tempurasmet
  • 1-2 dl
    kewpie-majonnäs
  • frityrolja

Tempurasmet

  • 1 msk
    majsstärkelse
  • 1 tsk
    bakpulver
  • 2 dl
    vetemjöl
  • mineralvatten

Kewpie-majonnäs

  • 2
    äggulor
  • 3 msk
    maltvinäger
  • 1 msk
    dijonsenap
  • ½ klyfta(or)
    vitlök
  • 2 msk
    svensk dashi (se separat recept)
  • 2-3 dl
    matolja
  • salt

Så lagar du