Pizza med älgfilé, lingon, prästost och syrade kantareller

Pizza med älgfilé, lingon, prästost och syrade kantareller

En god och frasig pizza med inspiration och ingredienser från Skara.

Ingredienser

Pizzadeg

  • 15 g
    jäst
  • 3 dl
    ljummet vatten
  • 2 tsk
    socker
  • 1 tsk
    flingsalt
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 dl
    durumvete
  • 4-6 dl
    vetemjöl special

Äppelsyrade kantareller

  • 1 dl
    äppelcidervinäger
  • 1 dl
    socker
  • 1 dl
    vatten
  • 1 st
    lagerblad

Tomatsås

  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 5 st
    solmogna tomater
  • 1 msk
    smör
  • 1 msk
    flytande honung
  • 1 tsk
    vitvinsvinäger
  • salt och peppar

På pizzan

  • älgfile i tunna skivor halstrade
  • Sivans lagrade prästost
  • frystorkade lingon
  • harsyra

Så lagar du