Skogsnachos
Publicerat:
2021-02-16Ingredienser
5 - 7portioner
- 300-400gnachos
- 100griven ost
- en stor burktacosås, valfri styrka
- 4stmajskolvar, förkokta (burkmajs går också bra, använd då 2 burkar)
- 500mlcrème fraiche
- 2stgurka
- 600gtomater
Så lagar du
1. Tänd elden. Lägg kolen/veden på en sida så det är möjligt att tillaga maten med indirekt värme (=inte direkt ovanför kolen/veden). Annars är risken stor att det är för varmt och att chipsen bränns långt innan osten har smält. Det vill vi undvika!
2. Skär med en kniv av majskornen från de förkokta majskolvarna. Använder du burkmajs häller du här av spadet från majsen.
3. Hacka gurkan och tomaterna i mindre bitar.
4. Sprid ut nachosen på murikkan. Klicka ut tacosåsen och strö därefter på majs och ost över nachosen. Täck med aluminiumfolie och placera på elden så att den tillagas med indirekt värme.
5. Skogsnachosen är klara när osten smält! OBS viktigt att ständigt ha koll på tillagningen så att den inte bränns!
6. Servera med creme fraiche, gurka och tomater.