Skogsnachos

Skogsnachos

Publicerat:

Utmaningen med att laga mat över öppen eld är att temperaturen är svårkontrollerad. Därför krävs det att maten lagas under uppsikt. I detta fallet vill vi skapa en ugnsliknande miljö där osten får smälta utan att majschipsen(nachos) bränns. I Fixaräventyret använde vi en muurikka när vi tillagade skogsnachosen. Det går lika bra att använda en gjutjärnspanna eller liknande.

Ingredienser

5 - 7portioner

  • 300-400g
    nachos
  • 100g
    riven ost
  • en stor burk
    tacosås, valfri styrka
  • 4st
    majskolvar, förkokta (burkmajs går också bra, använd då 2 burkar)
  • 500ml
    crème fraiche
  • 2st
    gurka
  • 600g
    tomater

Så lagar du

1. Tänd elden. Lägg kolen/veden på en sida så det är möjligt att tillaga maten med indirekt värme (=inte direkt ovanför kolen/veden). Annars är risken stor att det är för varmt och att chipsen bränns långt innan osten har smält. Det vill vi undvika!
2. Skär med en kniv av majskornen från de förkokta majskolvarna. Använder du burkmajs häller du här av spadet från majsen.
3. Hacka gurkan och tomaterna i mindre bitar.
4. Sprid ut nachosen på murikkan. Klicka ut tacosåsen och strö därefter på majs och ost över nachosen. Täck med aluminiumfolie och placera på elden så att den tillagas med indirekt värme.
5. Skogsnachosen är klara när osten smält! OBS viktigt att ständigt ha koll på tillagningen så att den inte bränns!
6. Servera med creme fraiche, gurka och tomater.


Dela det här receptet med dina vänner!