Skogsbärsrisotto med kexig topping

Tillagningstid:

Skogsbärsrisotto med kexig topping.

Publicerat:

Tillagningstid:

Efterrättsrisotto med dina egna favoritbär eller frukter – jag använder skogsbär. Du kan servera den både varm och kall, men jag gillar att servera risotton kall och bären varma. Det går bra att göra risotton dagen innan, men då kommer du säkert få slå på lite mer vätska innan servering, eftersom att riset absorberar vätska även i kylen över natten.

Ingredienser

4–6 portioner

  • 1 liter
    saft
  • 2 msk
    olivolja
  • 1-2
    vaniljstänger
  • 1 cm
    kanelstång
  • 4 dl
    risottoris
  • ½
    citron, saften
  • 250 ml
    kokosgrädde
  • 1 dl
    grädde (kan ersättas med kokosgrädde)
  • 1 msk
    smör (använd mjölkfritt för vegan)
  • 1 tsk
    salt

Bärsalsa

  • 2 dl
    skogsbär, eller annat bär du gillar
  • 1 dl
    farinsocker
  • 1 msk
    balsamicovinäger

Topping

  • 5-6
    kex
  • ½ dl
    pistagenötter
  • 1 dl
    lingon eller andra färska bär till garnering

Så lagar du