Skördesallad med anka

Skördesallad med anka.

Publicerat:

Tillagningstid:

Fräsch sallad med färska, närodlade grönsaker som sharonfrukt, päron och granatäpple. Servera med konfiterad anka.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    salladshuvud av frisee-sallad
  • 2
    endiver
  • 15
    späda spenatblad
  • 1
    salladshuvud, t ex batavia eller annan god sallad
  • 2
    sharonfrukter
  • 1
    granatäpple
  • 1
    päron
  • några valnötter
  • 200g
    kantareller
  • 4
    konfiterade anklår
  • balsamvinäger
  • olivolja

Så lagar du

Konfiterad anka, en specialitet från Frankrike, är en tillagningsmetod där man först saltar anklåren och sedann kokar de i ankfett under lång tid, på låg temperatur. Då blir de riktigt möra och smakrika.

1. Värm upp anklåren i ugnen under tiden som du förbereder resten.

2. Stek kantarellerna i smör och olivolja så att de får fin färg.

3. Skölj salladen och skär i mindre bitar om nödvändigt.

4. Lägg salladen som grund på tallriken, skär frukterna i mindre skivor och dekorera rund kanten på tallriken.

5. Pilla ut fruktkärnorna ur granatäpplet och fördela dom och valnötterna på tallriken.

6. Lägg ett anklår på toppen av varje tallrik och dekorera med de gula kantarellerna.

7. Häll lite balsamvinäger och olivolja på det hela och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!