Skysås på äpple och timjan

Närbild på rödgröna äpplen som ligger i en trälåda. Solen lyser på dem.

Publicerat:

Tillagningstid:

Tärnat äpple och färsk timjan som tillsätts på slutet ger extra god smak åt den här skyn till fläskkött.

Ingredienser

4portioner

  • 2
    äpplen, skalade och urkärnade
  • 3dl
    fläskfond
  • 2msk
    äppelcidervinäger
  • 2msk
    flytande honung
  • 1msk
    färsk timjan, finhackad
  • 25g
    osaltat smör
  • salt & nymalen vitpeppar

Så lagar du

1. Skär äpplena i tärningar på cirka ½ centimeter.

2. Blanda fond, vinäger och honung, koka upp och låt reducera till hälften.

3. Vispa ned smöret, smaka av med salt och peppar samt lägg i äpplen och timjan.

Dela det här receptet med dina vänner!