Kryddigt älghögrev med varma lingon och björnbär

Kryddigt högrev

Publicerat:

Har du inte högrev kan du använda bogstek eller ytterlår. Du kan också byta ut älgköttet till nöt, lamm, hjort eller gris. Jag älskar att ha bönor i mina grytor då de ger en underbar must, smak och härlig karaktär till grytorna. Bönorna har också en viss redande effekt som ökar rundheten i grytan. Jag kokar köttet helt i bit och delar det i grytan när det faller isär.

Ingredienser

4 portioner

Högrev

  • 500 g
    hel bit älg, högrev
  • 2 msk
    skirat smör
  • 1 tsk
    hela kardemummakärnor
  • 1 tsk
    anisfrön
  • 2-3 st
    stjärnanis
  • 1 tsk
    fänkålfrön
  • ½ dl
    hackad blekselleri
  • ½ st
    gul lök
  • 1 msk
    rökt paprika
  • 2 dl
    portvin
  • 2 msk
    kalvfond, koncentrat
  • 1 tsk
    farinsocker
  • 1 tsk
    tellicherry svartpeppar
  • 1 burk(ar)
    blandade bönor efter tycke och smak
  • 2 msk
    majsstärkelse + 2msk vatten till redning
  • 1-2 liter
    vatten så det täcker köttet
  • kokt potatis eller ris

Varma lingon och björnbär

  • 2 dl
    Lingon
  • 1 dl
    Björnbär
  • 2 dl
    Farinsocker
  • 2 msk
    Vatten

Serveringsförslag

  • kokt potatis eller ris

Så lagar du