Små pannkakor med rårörda hallon

Amerikanska pannkakor med hallonsylt.

Publicerat:

Tillagningstid:

Mette Blomsterbergs söta små pannkakor med rårörda hallon är en perfekt söndagsbrunch.

Ingredienser

6portioner

  • 150g
    färska hallon
  • 1st
    vaniljstång
  • 50g
    socker

Pannkakor

  • 50g
    smör
  • 4
    stora ägg
  • 1st
    vaniljstång
  • 150g
    socker
  • 275g
    vetemjöl
  • 1nypa(or)
    salt
  • 2tsk
    bakpulver
  • 5dl
    kärnmjölk

Till servering

  • 25g
    florsocker

Så lagar du

1. Rårör hallonen. Rensa och skölj hallonen försiktigt. Skrapa fröna ur vaniljstången och mortla med en aning socker.

2. Blanda vaniljsocker och socker och vänd ihop med hallonen.

3. Gör pannkakssmeten. Smält smöret. Knäck äggen i en skål och rör ut. Skrapa fröna ur vaniljstången och mortla tillsammans med lite socker.

4. Blanda vaniljsocker, socker, vetemjöl, salt och bakpulver i en stor skål. Häll i äggen och vispa kraftigt. Tillsätt smält smör och vispa igen.

5. Tillsätt kärnmjölken lite åt gången och vispa till jämn smet.

6. Smält lite smör till gyllene i en plättlagg.

7. Stek pannkakorna gyllene på båda sidor i smöret.

8. Servera pannkakorna staplade på varandra med florsocker och rårörda hallon.

Dela det här receptet med dina vänner!