Små ugnspannkakor

Liten ugnspannkaka

Publicerat:

Tillagningstid:

Fluffig, drömgod pannkaka som du enkelt varierar med din favorittopping. Bär, frukt och nötter för söta varianter eller en krämig röra med t ex lax eller fetaost om du föredrar en mer salt variant.

Ingredienser

1portioner

  • 3st
    ägg
  • 1,5dl
    mjölk
  • 1,25dl
    vetemjöl
  • 1nypa(or)
    salt
  • 1nypa(or)
    vaniljpulver (om du ska göra söta pannkakor)
  • 1msk
    strösocker (om du ska göra söta pannkakor)
  • smör till stekning
  • valfri topping (t ex blåbär eller färskost)

Så lagar du

  1. Mixa ägg, mjölk, mjöl och salt i matberedaren.
  2. Låt smeten vila 20-30 minuter.
  3. Förbered din önskade topping.
  4. Sätt ugnen på 225 grader vanlig värme.
  5. Hetta upp en liten gjutjärnspanna eller annan panna som tål ugnsvärme.
  6. Lägg i en klick smör och låt det smälta, vicka pannan så kanterna smörjs.
  7. Häll i smeten, låt den gräddas någon minut, ställ in hela pannan mitt i ugnen och grädda färdigt.
  8. Det tar ca 20 minuter och är klart när pannkakan har vacker gyllene färg och är genomgräddad.
  9. Ta ut pannkakan och servera direkt med önskad topping.

Tips!

Du hittar olika typer av toppings här nedanför.

Dela det här receptet med dina vänner!