Smakliga spett med halloumi, jordgubbar och mynta

Spett med jordgubbar, halloumi och mynta.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lättgjord och fräsch plockmat eller förrätt, som kombinerar ljuvlig sötma, sälta och syra med den blommiga myntan.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 400g
    jordgubbar
  • 200g
    halloumi
  • olivolja
  • 12st
    träspett
  • en nypa salt och nymalen svartpeppar

Dressing

  • 3msk
    olivolja
  • 1msk
    äppelcidervinäger eller hallonvinäger
  • en näve finhackad färsk mynta
  • salt och nymalen svartpeppar

Så lagar du

1. Dressing: Blanda olja, vinäger och mynta, smaka av med salt och peppar.

2. Skölj och ansa jordgubbar, skär halloumin i tärningar. Varva på spett, lägg i en form och vänd runt med olivolja, lite salt och peppar.

3. Hetta upp en grill- eller stekpanna, stek spetten några i taget någon minut på varje sida så osten börjar ta färg. Lägg upp på fat och ringla över dressingen.

Dela det här receptet med dina vänner!