Smakrik pasta med oxfilé, kantareller och grädde

Smakrik pasta med oxfilé, kantareller och grädde.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    pasta penne
  • 300g
    oxfilé
  • 250g
    färska kantareller
  • 1
    chilipeppar
  • 1
    rödlök
  • 1
    klyfta vitlök
  • 3dl
    grädde
  • 1msk
    koncentrerad oxfond
  • 8
    cocktailtomater
  • salt och peppar
  • neutral olja och smör, att steka i

Så lagar du

1. Börja med svampen. Skär kantarellerna i bitar. Stek kantarellerna i olja i rykande het panna till dom blir gyllene och knapriga. Salta och peppra. Lägg kantarellerna åt sidan. 

2. Dela oxfilén på mitten och skiva allt sen i tunna skivor. Bryn köttet, salta och peppra. Lägg oxfilen åt sidan. 

3. Skär rödlök i tunna båtar och hacka vitlök. Fräs i olja tills löken börjar bli mjuk. Häll i fonden och grädden ocht örterna. Låt puttra i ca 5 minuter. 

4. Under tiden som såsen puttrar ihop, koka upp rikligt med saltat pastavatten. Koka pastan en minut kortare än vad som står på förpackningen. Då blir pastan riktigt al dente. 

5. Tillsätt svamp, hackad chilipeppar och kött till såsen och låt få till ett snabbt uppkok. Häll av pastan och vänd runt i såsen tillsammans med finhackad persilja. Servera genast med lite extra persilja på.

Dela det här receptet med dina vänner!