Smashad blomkål med vita bönor

Smashad blomkål med vita bönor

Publicerat:

Tillagningstid:

Matig sallad med smak av citron.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    blomkålshuvud
  • 1msk
    olivolja
  • 1burk(ar)
    kokta vita bönor
  • 1påse(ar)
    bladspenat
  • 1tsk
    havssalt
  • ½
    citron, saften

Så lagar du

1. Koka upp 2 liter vatten och 4 tsk havssalt i en stor kastrull.

2. Plocka stora blomkålsbuketter och koka i vattnet i 5 minuter. Lyft ur och lägg buketterna i en bunke. Tillsätt olivoljan och sväng runt blomkålen.

3. Grilla sedan blomkålsbuketterna så att de får rejält med färg.

4. Lägg på skärbrädan och banka med en liten kastrull så de krossas.

5. Blanda med avsköljda vita bönor, bladspenat, havssalt och citron.

Dela det här receptet med dina vänner!