Smashad gurksallad

Smashad gurksallad

Publicerat:

Tillagningstid:

En supersnabb gurksallad som passar perfekt till både fisk, kyckling och fläskkött.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    västeråsgurka
  • 2tsk
    salt
  • 1st
    scharlottenlök (finhackad)
  • 1st
    klyfta vitlök
  • 3msk
    olivolja
  • 1st
    grön chili (finhackad)
  • 2st
    juice från lime
  • 1tsk
    korianderfrön
  • 1bit(ar)
    ca 3 cm ingefära (hackad)
  • 2msk
    japansk soja
  • 3msk
    risvinäger
  • 1msk
    socker
  • 1,5dl
    grekisk yoghurt
  • 1st
    kruka koriander

Så lagar du

  1. Tvätta och skrubba gurkorna snabbt och lägg dom i en kraftigare plastpåse tillsammans med saltet och krossa dom med hjälp av en kastrull eller stekpanna.
  2. Tillsätt alla resterande ingredienser förutom yoghurten och skaka påsen kraftigt i en minut.
  3. Häll upp på ett fat och klicka över yoghurten och några kvistar koriander.

Dela det här receptet med dina vänner!