Smör- och honungskokt rabarber med kardemummasmul
Publicerat:
2016-05-18Tillagningstid:
Honung och lätt brynt smör ger rabarbern härlig rondör som matchar syrligheten. Knaprigt kardemummasmul och en klick grädde fulländar desserten.
Ingredienser
4portioner
Rabarber
- 400grabarber
- 40-50gsmör
- 4mskflytande honung
Kardemummasmul
- 2dlvetemjöl
- 1tskstött kardemumma
- ½dlflorsocker
- 100gsmör
- 1mskkallt vatten
Till servering
- vispad grädde eller vaniljglass
Så lagar du
1. Kardemummasmul: Sätt ugnen på 175 grader. Kör mjöl, kardemumma, florsocker och tärnat smör i matberedare.
2. Tillsätt vattnet och arbeta till en grynig massa. Bred ut på bakpapperklädd plåt och baka i mitten av ugnen 10-15 min, den ska bli ljusbrun.
3. Låt kallna och bryt i bitar.
4. Skölj, ansa och dela rabarbern i munsbitar. Smält smöret på svag värme i en traktörpanna eller vid kastrull, tillsätt honungen och blanda om.
5. Sjud rabarbern under lock på mycket svag värme, 8–10 minuter. Ös gärna med smöret någon gång.
6. Ta från värmen och låt svalna. Servera med vispad grädde eller vaniljglass och kardemummasmul.