Smör- och honungskokt rabarber med kardemummasmul

Smör- och honungskokt rabarber med kardemummasmul

Publicerat:

Tillagningstid:

Honung och lätt brynt smör ger rabarbern härlig rondör som matchar syrligheten. Knaprigt kardemummasmul och en klick grädde fulländar desserten.

Ingredienser

4portioner

Rabarber

  • 400g
    rabarber
  • 40-50g
    smör
  • 4msk
    flytande honung

Kardemummasmul

  • 2dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    stött kardemumma
  • ½dl
    florsocker
  • 100g
    smör
  • 1msk
    kallt vatten

Till servering

  • vispad grädde eller vaniljglass

Så lagar du

1. Kardemummasmul: Sätt ugnen på 175 grader. Kör mjöl, kardemumma, florsocker och tärnat smör i matberedare.

2. Tillsätt vattnet och arbeta till en grynig massa. Bred ut på bakpapperklädd plåt och baka i mitten av ugnen 10-15 min, den ska bli ljusbrun.

3. Låt kallna och bryt i bitar.

4. Skölj, ansa och dela rabarbern i munsbitar. Smält smöret på svag värme i en traktörpanna eller vid kastrull, tillsätt honungen och blanda om.

5. Sjud rabarbern under lock på mycket svag värme, 8–10 minuter. Ös gärna med smöret någon gång.

6. Ta från värmen och låt svalna. Servera med vispad grädde eller vaniljglass och kardemummasmul.

Dela det här receptet med dina vänner!