Smör- och örtstekt gösfilé med sötpotatis i citron och timjansbuljong

Smör- och örtstekt gösfilé med sötpotatis i citron och timjansbuljong

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    fjällade gösfilér, á ca 170g
  • 1msk
    smör
  • 800g
    sötpotatis
  • 2st
    gul lök
  • 1st
    citron
  • 1msk
    timjan
  • 1msk
    rapsolja
  • 1liter
    grönsaksbuljong (vatten + tärning)
  • 1msk
    av vardera ört finhackad gräslök, dill
  • körvel till garnering

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 170 grader.

2. Skala och skiva sötpotatisen i ca ½ cm tunna skivor, gör detsamma med löken. Skiva en citron i fyra skivor.

3. Råstek potatisen och löken i omgångar i en stekpanna till att dom får en gyllenbrun färg.

4. Lägg över i en ugnssäker form, slå på buljongen samt lägg i timjan och citronskivor. Smaka av med salt. Ställ in i ugn ca 20 minuter.

5. Dela fisken i lämpliga bitar och stek i stekpanna med smör. När fisken är klar, lägg i örterna och smaka av med salt.

6. Lägg potatisen med lite buljong i en tallrik med högkant, placera fisken ovanpå med örter, garnera med citronskivan samt färsk körvel.

Dela det här receptet med dina vänner!