Smörad kalvfond

beurre manié

    Publicerat:

    Funkar bra till kalv, fläsk och fisk

    Ingredienser

    • 3dl
      grundsås med kalvfond och vatten
    • 100g
      smör
    • 2kvist(ar)
      timjan

    Så lagar du

    1. Hacka timjan och koka med i grundsåsen.
    2. Låt såsen småsjuda och montera försiktigt ner det rumstempererade smöret

    Redning

    I såser brukar jag använda mig utav en så kallad toppredning. Den läggar du till i slutet av såstillverkningen. På så sätt kan du enklare kontrollera tjockleken och smaken. Kom i håg att alltid koka upp såsen för att den skall reda samt att du vill koka bort den mjöliga smaken. Länk till Toppredning med majsstärkelse

    Använder du en Beurre manié som redning kommer du alltid att behöva smaka av såsen. Den redningen ger också en djupare och fylligare smak jämfört med en redning baserad på majsstärkelse och vatten.

    Dela det här receptet med dina vänner!