Smörad skaldjursfond

Smörad skaldjursfond.

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    Använd dillsmöret med kol för att smöra såsen.

    Ingredienser

    4portioner

    • 1
      schalottenlök
    • 1msk
      vitvinsvinäger
    • ½dl
      torrt vitt vin
    • 1msk
      skaldjursfond
    • 1dl
      vatten
    • 2dl
      grädde
    • 2msk
      dillsmör (går att använda vanligt tempererat smör)

    Så lagar du

    1. Skala och hacka löken.
    2. Lägg löken i en kastrull tillsammans med vinäger, fond, vatten och vin.
    3. Låt vätskan koka in och reducera.
    4. Häll grädden i en annan kastrull. Låt reducera till hälften, en så kallad creme dubbel.
    5. Slå ihop de båda vätskorna i en kastrull. Sila av löken om du inte vill ha kvar den i såsen.
    6. Dra kastrullen av värmen och vispa ner dillsmöret i små klickar. Smaka av med salt och peppar.

    Dela det här receptet med dina vänner!