Smördegslindad sparris

Smördegslindad sparris.

Publicerat:

Tillagningstid:

De här små raringarna snor du lätt ihop! Det blir ett roligt och gott inslag på buffébordet eller som tilltugg till en vårdrink.

Ingredienser

12portioner

  • 500g
    grön sparris
  • 1ark
    smördeg (ca 250 g)
  • 3–4msk
    mjuk getost t ex chevreau
  • 1
    ägg
  • 1–2msk
    sesamfrön

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Knipsa bort den grova änden av sparrisarna. Bred på getost på smördegsplattan och skär den i lika många remsor som du har sparrisar.

3. Linda smördegen runt sparrisarna. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.

4. Sätt in sparrisarna i ugnen i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Ät dem medan de fortfarande är ljumma.

Dela det här receptet med dina vänner!