Smördegspaj med räkor, färskost och avokado

Smördegspaj med räkor, färskost och avokado.

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkel och somrig paj som du lätt svänger ihop. Passar lika bra som lunch, lätt middag eller som vickning.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 1
    rulle kyld smördeg
  • 1
    ägg

Fyllning

  • 4dl
    crème fraiche
  • 300g
    färskost naturell
  • 100g
    Västerbottensost, riven
  • 1
    citron, det gula av skalet rivet
  • 400g
    handskalade räkor
  • 2
    avokado, i bitar
  • 1
    röd lök, hackad
  • 2
    småtomater i blandade färger, delade
  • 1
    jalapeno, hackad (valfritt)
  • 1
    litet knippe dill
  • salt och vitpeppar
  • grönsallad, till servering

Så lagar du

  1. Börja med botten, den kan du förbereda dagen innan om du önskar.
  2. Sätt ugnen på 220 grader vanlig värme, 200 grader varmluft.
  3. Veckla ut smördegen på sitt bakpapper på en plåt, skär en kant ca 2 cm runt om men inte helt igenom. Nagga allt utom kanterna med gaffel och pensla med ägg.
  4. Grädda mitt i ugnen till gyllene färg.
  5. Låt svalna, gör fyllningen under tiden: Vispa upp crème fraiche och färskost. Blanda ner Västerbottensost och citronskal, smaka av med salt och peppar.
  6. Bred röran på den avsvalnade botten. Strö på räkor och garnera vackert med resterande ingredienser.
  7. Servera med grönsallad.

Dela det här receptet med dina vänner!