Smördegspizza med bresaola och gorgonzola

Smördegspizza med bresaola och gorgonzola

Publicerat:

Tillagningstid:

Superenkel och smarrig pizza med smakrik fyllning. Är gästerna många, gör i ordning flera som väntar i kylen och grädda efterhand. Pizzan räcker till 8-10 bitar.

Ingredienser

  • 1
    rulle färdig smördeg
  • 1burk(ar)
    tomatsås
  • ca 100g
    bresaola
  • 150g
    gorgonzola eller annan blåmögelost
  • 30-40g
    rucola

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225°C. Lägg smördegen med sitt bakpapper på en plåt. Bred ut tomatsåsen nästan ända ut till kanten (är såsen lös kan du ”hänga” av lite vätska i en trådsil).

2. Strimlad bresaolan och strö över såsen. Smula osten och fördela jämnt. Baka mitt i ugnen ca 15 min och strö grovhackad rucola över vid serveringen. Använda gärna pizzaskärare när du skär upp.

Dela det här receptet med dina vänner!