Smördegsrullar med chorizo och citrongräs

Smördegsrullar med chorizo och citrongräs.

Publicerat:

Tillagningstid:

Smakrika men enkla snittar med spansk touch. Chorizo och citrongräs passar överraskande bra tillsammans.

Ingredienser

32portioner

  • 340g
    smördeg (helst sådan som du kavlar ut själv)
  • 7skiva(or)
    chorizo (ca 7 cm i diameter)
  • 1kvist(ar)
    citrongräs
  • 1st
    ägg, ekologiskt
  • lite vetmjöl
  • nymald svartpeppar

Så lagar du

1. Pudra arbetsytan med lite mjöl och kavla ut smördegen till ca 25x35 cm yta. Lägg korvskivorna på degen, så att de överlappar och täcker hela ytan.

2. Skär bort ändarna på citrongräset och ta bort ett eller två av de yttersta lagren av gräset. Skiva citrongräset fint och sprid ut över korvlagret. Peppra efter behag.

3. Rulla smördegen med toppingen från långsidan, så att du får en lång tight rulle. Ställ i kylen i ca 20 minuter.

4. Sätt ugnen på 220 grader. Skär smördegsrullen i skivor, ca 1 cm tjocka. Placera skivorna på en plåt med bakplåtspapper, med gott om mellanrum så att de kan svälla i ugnen.

5. Pensla med ägg och baka i ugnen i ca 15-20 minuter, tills smördegen har svällt och blivit gyllene.

6. Låt svalna lite grann och servera!

Dela det här receptet med dina vänner!