Smörgåstårtsbakelser med skagenröra, löjrom och krassemajonnäs

Smörgåstårtsbakelse med skagenröra, löjrom och krassemajonnäs

Publicerat:

Tillagningstid:

Det är omöjligt att tröttna på en god skagenröra! Mitt tips är att inte snåla med citron och pepparrot.

Ingredienser

4 - 5portioner

  • 12-15skiva(or)
    levainbröd eller formfranska
  • 500g
    handskalade räkor
  • 1,5dl
    créme fraiche
  • 1dl
    majonnäs (gärna hemgjord)
  • skal och saft från 1 citron
  • 1kruk(or)
    dill (spara några vippor till dekoration)
  • Ca 1msk
    nyriven pepparrot
  • salt och svartpeppar
  • 1dl
    créme fraiche
  • 2msk
    löjrom
  • dillvippor
  • krassemajonnäs
  • krasse

Så lagar du

  1. Skär bröden på hälften och skär bort kanterna.  Vill du ha lite krisp på din bakelse – riv en skiva bröd i mindre bitar och stek i olja tills det fått färg – låt rinna av på ett hushållspapper.
  2. Hacka räkorna till skagenröran. Spara några räkor till dekoration.
  3. Blanda med resten av ingredienserna till fyllningen. Smaka av med citron, salt och peppar.
  4. Stapla 3 skivor bröd på höjden med fyllning mellan skivorna.
  5. Täck bakelsen med creme fraiche med hjälp av en spatel eller bordskniv.
  6. Dekorera bakelsen med räkor, löjrom, dillvippor och spritsad krassemajonnäs.

Tips

Receptet går även att göra som en vanlig, stor smörgåstårta.

Dela det här receptet med dina vänner!