Smörgåstårtsbakelser med varmrökt lax

Tillagningstid:

Smörgåstårtsbakelser med varmrökt lax.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det finns en ”air” av hatkärlek runt smörgåstårtan som serverades på alla kalas när jag växte upp. Jag har valt att gå på linjen ”less is more” och gör en ganska elegant och enkel bakelse med varmrökt lax.

Ingredienser

4–5 portioner

  • 12-15 skiva(or)
    levainbröd eller formfranska

Laxröra

  • 350 g
    varmrökt lax
  • 100 g
    färskost naturell
  • 1 dl
    créme fraiche
  • 0,5 dl
    majonnäs (gärna hemmagjord)
  • 2 msk
    hackad gräslök
  • rivet citronskal från1 citron
  • efter smak
    salt och svartpeppar

Garnering

  • 1 dl
    créme fraiche
  • 1 st
    gurka
  • 50 g
    machesallad
  • 6-8 st
    vaktelägg
  • 2 msk
    forellrom
  • 2-3 st
    rädisor
  • snabbpicklad rödlök

Så lagar du