Smörstekt abborrfilé med basilikasås

Tillagningstid:

Smörstekt abborrfilé med basilikasås

Publicerat:

Tillagningstid:

Abborrfilé med en ljuvligt god sås med basilika och gräslök serveras med fräscha primörer.

Ingredienser

4 portioner

  • 600 g
    abborrfilé eller gösfilé, eller annan sort
  • 2 tsk
    salt
  • ca ½ dl
    vetemjöl
  • smör till stekning

Basilikasås

  • 1 kruk(or)
    basilika
  • 1 dl
    majonnäs
  • 3 dl
    gräddfil
  • 1
    litet knippe gräslök, 25 g
  • salt och lite nymald peppar

Ljumma primörer

  • ¾ kg
    små potatisar, gärna färskpotatis
  • 1
    bunt grön sparris, 250 g
  • 1
    knippe rädisor
  • salt
  • citronklyftor

Så lagar du