Smörstekt gös med kantareller

Smörstekt gös med kantareller.

Publicerat:

Tillagningstid:

Gös med kantareller som får god sälta av bacon blir en fantastisk kombination. Smakerna kan matchas med både vitt och rött vin.

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    gösfilé, skinn- och benfri
  • 1dl
    vetemjöl
  • salt och peppar
  • smör till stekning

Kantarellröra

  • 1liter
    kantareller
  • 1paket
    bacon
  • 1
    gul lök
  • 1
    vitlöksklyfta
  • smör
  • 2dl
    creme fraiche
  • salt och peppar

Till servering

  • 300g
    färska sockerärter
  • kokt potatis

Så lagar du

1. Blanda salt och peppar med mjöl. Vänd gösfiléerna i mjölblandingen.

2. Stek fisken i smör i stekpanna på medelvärme, ett par minuter per sida.

3. Gör kantarellröran: Skala och finhacka lök och vitlök. Dela kantarellerna i mindre bitar och tärna baconet.

4. Fräs allt i en stekpanna med en klick smör och tillsätt till sist creme fraiche och låt fräsa ihop till en röra. Smaka av med peppar och eventuellt salt.  

5. Koka upp vatten i en kastrull och salta lätt. Lägg i sockerärtorna och låt koka i knappt en minut.

6. Servera gösen med kantarellröran, de lättkokta sockerärtorna och kokt potatis.

Dela det här receptet med dina vänner!