Smörstekt laxfilé med blåmusselragu samt knaperstekt bacon

Smörstekt laxfilé med blåmusselragu samt knaperstekt bacon

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

Smörstekt laxfilé

  • 4st
    laxbitar á 150g
  • smör att steka i
  • salt och nymalen vitpeppar

Blåmusselragu med smak av salladslök

  • 1kg
    Kokta musslor av 1 kg musslor med skal
  • 1msk
    smör
  • 1dl
    grädde
  • 1dl
    salladslök
  • salt och nymalen vitpeppar

Knaperstekt bacon

  • 1paket
    fryst bacon

Så lagar du

Smörstekt laxfilé

1. Stek laxen i en stekpanna, ös med smör. När fisken har en kärntemperatur på 42 grader är laxen klar

2. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

Blåmusselragu med smak av salladslök

1. Fräs musslorna i smöret, slå på grädden och koka ihop

2. Vänd ner salladslöken i musselragun.

3. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar

Knaperstekt bacon

1. Skiva det frysta baconet i tunna strimlor, stek i panna tills att baconet blir knaperstek.

2. Lägg upp på hushållspapper så att fettet sugs upp av pappret.

Upplägg

1. Placera musselragun i mitten på tallriken, lägg laxen uppe på och strö bacon runt om.

2. Servera gärna pressad potatis till, eller varför inte en god polenta.

Dela det här receptet med dina vänner!