Smulpaj med kolasås

Tillagningstid:

En keramik tallrik med smulpaj med hallon, kolasås och grädde, dekorerad med lavendelblommor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Saltet balanserar verkligen, syran och sötman i pajen. Och kolasåsen måste ni prova, om inte till pajen så bara till vaniljglass!!

Ingredienser

8 portioner

Paj

  • 1 liter
    björnbär
  • 1 msk
    potatismjöl
  • 1 dl
    florsocker
  • 200 g
    kallt smör
  • 1 dl
    råsocker
  • dl
    mjöl
  • 1 dl
    havre
  • 1 msk
    flingsalt

Salt lavendelkolasås

  • 1 dl
    socker
  • 1 dl
    honung
  • 2 dl
    grädde
  • 1 tsk
    finsalt
  • 50 g
    smör
  • 5 kvist(ar)
    lavendel

Så lagar du