Snabb hasselnötsparfait

Snabb hasselnötsparfait

Publicerat:

Tillagningstid:

Lyxig, men mycket enkel dessert som imponerar.

Ingredienser

6portioner

  • 3dl
    vispgrädde
  • 200g
    italiensk hasselnötscrème

Garnering

  • 25-50g
    mörk choklad
  • 50g
    hasselnötter, grovhackade

Så lagar du

1. Vispa grädden tills den är fluffig men lös.

2. landa ner hasselnötscrèmen och vispa till en fast kräm.

3. Häll upp krämen i portionsformar eller i en stor form.

4. Ställ in i frys minst 4 timmar.

5. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Gnid av skalet i en handduk. Grovhacka sedan hasselnötterna.

6. Garnera med lite smält mörk choklad och strö över de rostade hasselnötterna.

Dela det här receptet med dina vänner!